Dorpsstraat 33

3991 BZ Houten

+31 (0)88 59 70 700

Blog berichten

  • Leren van de geschiedenis 28 december, 2019
    Replica of the Batavia
    Replica van de Batavia;
    Foto: ADZee

    De wereld wordt steeds afhankelijker van het internet en daarmee wordt internetcriminaliteit ook een steeds groter probleem. Zo is ransomware de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Wat is ransomware? Ransomware is een digitale vorm van gijzelen. Criminelen maken malafide software en zorgen op slinkse wijze dat deze software op computersystemen van slachtoffers terechtkomt. Veelal verspreid deze software zich eerst ongemerkt door het computernetwerk van het slachtoffer en op een bepaald moment worden alle computers tegelijk onklaar gemaakt. De gevolgen zijn meestal catastrofaal doordat een bedrijf of organisatie volledig wordt lamgelegd. Vervolgens eisen de criminelen losgeld om de IT systemen weer vrij te geven.

  • Waarom backdoors en verzwakken van encryptie een slecht idee is. 14 december, 2019
    Illustratie

    De afgelopen dagen is het weer in het nieuws en voor veel politici klinkt het aantrekkelijk: een wet die zorgt dat je als overheid eenvoudig kan meekijken in al het digitale berichtenverkeer van de burgers. Alles onder het mom van bestrijding kinderporno en terrorisme, daar kan geen normaal mens op tegen zijn.

    Meer lezen
  • Paspoort app 9 juli, 2019
    Wallet app

    Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat een systeem ontwikkelen waardoor het mogelijk wordt om een paspoort in een beveiligde app, een zogenaamde wallet, op een smartphone te plaatsen. Reuze handig, maar uiteraard ook “voer voor discussie”.

    Meer lezen