Dorpsstraat 33

3991 BZ Houten

+31 (0)88 59 70 700

Nieuws

  • Overheid wil ingrijpen bij bedrijven met gebrekkige ICT beveiliging

    In een interview met het Financiële Dagblad zegt minister van Justitie en Veiligheid dat hij wil kunnen ingrijpen als bedrijven hun digitale beveiliging niet op orde hebben.

    Meer lezen
  • Vodafone maakt eerste 5G verbinding

    Vodafone heeft in Maastricht zijn eerste 5G-verbinding via het bestaande Nederlandse netwerk tot stand gebracht. Daartoe is, samen met netwerkpartner Ericsson, het eerste 5G-basisstation in de lucht gebracht. Dit station gebruikt een lokale testlicentie in de 3,5 GHz band. De site in Maastricht is hiermee voorloper van Eindhoven, waar de gemeente, Ericsson en VodafoneZiggo na de zomer de kansen van 5G verder gaan verkennen.

    Meer lezen
  • Kamervragen over digitaal paspoort op smartphone
    Wallet app

    De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) ontwikkelt samen met de TU Delft, IDEMIA en advocatenkantoor CMS een systeem waarmee het mogelijk is om snel en op veilige wijze met een smartphone je identiteit aan te tonen.

    Op termijn moet het systeem als een wallet app gaan functioneren en wordt het mogelijk om je paspoort, rijbewijs, zorgpas, ov-chipkaart, etc. veilig op je smartphone op te slaan.

    De VVD heeft echter de nodige vragen over het plan en VVD kamerlid Middendorp heeft Kamervragen aan staatssecretaris Knops gesteld. De vragen hebben vooral betrekking op coördinatie rond dergelijke initiatieven.

    Datum: 9 juli 2019